ZO VEEL MOGELIJK AMERSFOORTERS EEN FANTASTISCHE ZWEMERVARING

Publieke functie met lange historie

Het Bosbad is een prachtig en uniek buitenbad dat eind jaren 30 is ontworpen. Het is samen met het openluchttheater en andere publieksvoorzieningen opgericht met het oog op de volksgezondheid, culturele ontwikkeling en recreatie van alle Amersfoorters. Die functie heeft het bad altijd vervult en dat dient altijd zo te blijven.

Breed publiek

Het Bosbad is toegankelijk voor een breed publiek en vervult een belangrijke rol voor het behoud van fysieke en mentale gezondheid, in de ontspanning en de recreatie. Dit geldt vooral voor de ontwikkeling en educatie van de Amersfoortse jeugd. Bij kleine kinderen gaat het om de fysieke kennismaking met de aardse elementen, voor adolescenten is het een ontmoetingsplaats met sportieve uitdagingen. Volwassenen en senioren komen graag hun baantjes trekken en sociale contacten onderhouden. Het is dan ook niet vreemd dat door de jaren verschillende (sport)verenigingen in het bad hun activiteiten hebben ontplooid.

Ruimtelijke kwaliteit

Het Bosbad bedient zodoende een brede doelgroep, wat mogelijk is dankzij de bijzondere ligging – op het voormalig landgoed Birkhoven – en het bijzondere ontwerp van het bad. De ruimtelijke en cultuurhistorische kwaliteit zijn bovendien bepalend voor de unieke beleving van het bad. Een bad om trots op te zijn!

Onze visie, voor nu en in de toekomst, luidt daarom:

“Zo veel mogelijk Amersfoorters in dit unieke bad een fantastische zwemervaring geven tegen redelijke kosten”

Aanstaande renovatie

Vanuit haar visie is de vereniging “Vrienden van het Bosbad” in de eerste plaats belangenbehartiger voor het behoud van het Bosbad, in al haar kwaliteiten. Anno 2022 is een renovatie van het Bosbad aanstaande. De Vrienden van het Bosbad staan vooraan – net als bij eerdere renovaties – om de belangen van de Amersfoorter en de ruimtelijke kwaliteit bij de renovatie voorop te stellen.